Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Прикарпатті зросла кількість суб’єктів підприємництва

опубліковано 21 лютого 2020 о 11:09

Головне управління ДПС в Івано-Франківській області інформує, що станом на 1 лютого 2020 року на податковому обліку перебуває 76608 суб’єктів господарювання, а саме 29551 юридична особа та 45057 фізичних осіб-підприємців. За останні дванадцять місяців кількість суб’єктів господарської діяльності збільшилась на 1929 платників, в тому числі на 1032 юридичні особи та 897 фізичних осіб-підприємців.

Тільки в січні поточного року податковими інспекціями області зареєстровано 800 суб’єктів господарювання, з яких 97 юридичних осіб та 703 фізичні особи-підприємці.

Щодо платників податку на додану вартість, то у відповідному реєстрі перебуває 4482 суб’єкти підприємницької діяльності. Кількість платників ПДВ зросла за останній рік на 106 одиниць, з них  майже половина зареєструвались у січні поточного року.

Зазначений ріст кількості суб’єктів господарювання, які перебувають на податковому обліку області, засвідчує про те, що започатковані податкові реформи з ініціативи ДПС України, Міністерства фінансів України та підтримані Президентом України, Кабінетом Міністрів України, дали позитивний результат, що вплинуло на кількісну динаміку зареєстрованих суб’єктів господарської діяльності.