Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За порушення торгівлі підакцизними товарами до суб’єктів господарювання Прикарпаття застосовано понад 900 тис гривень фінансових санкцій

опубліковано 14 лютого 2020 о 14:17

Головне управління ДПС в Івано-Франківській області інформує, що у січні 2020 року податківцями області проведено 25 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють торгівлю алкогольними і тютюновими виробами і за їх результатами до порушників застосовано фінансових санкцій на суму 919,4 тис гривень. За аналогічний період минулого року було проведено 17 перевірок та застосовано санкцій на 54,2 тис гривень.

Так, сума фінансових санкцій за зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів в місцях не внесених до Єдиного державного реєстру місць зберігання склала 339,0 тис гривень.

За роздрібну торгівлю пальним без відповідної ліцензії донараховано штрафних санкцій на суму 250,0 тис гривень.

За зберігання (реалізацію) алкогольних напоїв немаркованих марками акцизного податку застосовано 160,3 тис грн фінансових санкцій, за виробництво алкогольними напоями без відповідної ліцензії – 85,0 тис грн, продаж алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці у відділі магазину, який немає статусу суб’єкта господарювання громадського харчування – застосовано штрафних санкцій на 54,4 тис грн, за торгівлю тютюновими виробами за цінами вищими від максимальних роздрібних цін – 10,3 тис гривень.

Також встановлено 2 факти продажу тютюнових виробів з полиць самообслуговування і накладено штраф – 13,6 тис грн та один факт продажу столових вин без використання розрахункової книги та книги обліку розрахункових операцій, внаслідок чого застосовано 6,8 тис грн фінансових санкцій.

Крім цього, за результатами перевірок податківці вилучили з обігу 1067 пляшок алкогольних напоїв без марок акцизного податку.