Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві громади Прикарпаття отримали від платників понад 45 млн гривень плати за землю

опубліковано 19 лютого 2020 о 16:59

Головне управління ДПС в Івано-Франківській області інформує, що за перший місяць 2020 року до місцевих бюджетів Івано-Франківщини надійшло 45,3 мільйона гривень плати за землю, орендної плати від юридичних та фізичних осіб. У порівнянні із відповідним періодом минулого року відбулося зростання доходів місцевих бюджетів на 5,5 млн гривень

Нагадаємо, що власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою податок сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

Так, платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік Подання такої декларації звільняє від обов'язку подання щомісячних декларацій.

Фізичним особам суми податку за землю нараховують податкові органи за місцем знаходження земельної ділянки до 1 липня поточного року, який в подальшому необхідно сплатити протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.