Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За порушення при торгівлі алкоголем і тютюном у 2019 році суб’єктам господарювання Прикарпаття нараховано понад 4 млн грн фінансових санкцій

опубліковано 24 січня 2020 о 17:16

За січень-грудень 2019 року працівниками податкової служби області проведено 352 перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють торгівлю алкоголем і тютюном. За їх результатами встановлено 281 факт порушення Закону України від 19.12.1995 № 481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» та застосовано до порушників фінансових санкцій на суму 4150,6 тис гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Зокрема, сума фінансових санкцій за торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін склала 610 тис. грн, за роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без відповідної ліцензії – 942,1 тис. грн, за зберігання підакцизних товарів у місцях, не внесених до Єдиного державного реєстру - 136 тис. гривень.

За зберігання (реалізацію) алкогольних напоїв немаркованих марками акцизного податку застосовано 179,5 тис. грн фінансових санкцій,  за зберігання, реалізацію алкогольних напоїв з використанням тари, що не відповідає вимогам чинного законодавства без марок акцизного податку встановленого зразка – 34 тис. грн, за торгівлю тютюновими виробами за цінами вищими від максимальних роздрібних цін – 20 тис. грн, за продаж алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці у відділі магазину, який немає статусу суб’єкта господарювання громадського харчування – застосовано 530,4 тис. грн штрафів.

Також встановлено 5 фактів здійснення суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі пального без відповідної ліцензії. Сума фінансових санкцій нарахована за вказані порушення склала 1,3 млн гривень.

Крім цього, за результатами перевірок податківці анулювали 25 ліцензій на право реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.