Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники єдиного податку можуть вибрати квартальний податковий період подання податкової звітності з ПДВ на 2020 рік

опубліковано 16 січня 2020 о 16:36

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що платники податку на додану вартість, які сплачують єдиний податок, можуть обрати квартальний податковий період подання декларації з ПДВ у 2020 році.

Для цього необхідно подати заяву про вибір квартального податкового періоду контролюючому органу разом з декларацією з ПДВ за наслідками останнього податкового періоду календарного року. Для платників, які звітують помісячно, граничний термін подання такої заяви – 20 січня 2020 року, а для платників квартальної форми звітності – 9 лютого 2020 року.

Зауважимо, що відповідно до норм Податкового кодексу України, якщо платник податку, який застосовував спрощену систему оподаткування, переходить на сплату інших податків і зборів, встановлених Податковим кодексом, такий платник податку зобов'язаний самостійно перейти на місячний податковий період, починаючи з першого місяця переходу на сплату інших податків і зборів, що зазначається у відповідній податковій декларації за наслідками місяця.