Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Суб’єкти господарювання Прикарпаття сплатили до бюджетів понад 550 мільйонів гривень екологічного податку

опубліковано 13 січня 2020 о 15:55

За 12 місяців 2019 року суб’єкти господарювання Прикарпаття сплатили до бюджетів 553,2 млн грн екологічного податку. Це на 119 млн грн більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року. Про це під час брифінгу зазначив в.о.начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Юрій Якимишин.

За його словами, із загальної суми надходжень до державного бюджету надійшло 305,9 млн грн, що на 110,5 млн грн перевищує минулорічні надходження. До місцевих скарбниць сплачено 247,3 млн грн, що на 8,5 млн грн більше, ніж торік.

Найбільші суми екологічного податку сплатили підприємства Галицького району (465,9 млн грн), Калуського району (44,8 млн грн) та Тисменицького району (24,8 млн грн).

Нагадаємо, екологічний податок зобов’язані сплачувати платники, діяльність яких пов'язана із викидами у атмосферу забруднюючих речовин, стаціонарними джерелами забруднення навколишнього середовища, скиданням забруднюючих речовин до водних об'єктів та забруднення водних ресурсів України, розміщенням відходів, утворенням чи зберіганням радіоактивних відходів, тимчасовим зберіганням радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк.

Відповідно до положень Податкового кодексу України базовим податковим звітним періодом для екологічного податку визначено календарний квартал.

Граничний термін подання податкових декларацій з екологічного податку за IV квартал 2019 року є 10 лютого 2020 року.

Якщо платник податку з початку звітного року не планує здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів протягом звітного року, то такий платник податку повинен повідомити про це відповідний контролюючий орган за місцем розташування джерел забруднення та скласти заяву про відсутність у нього у звітному році об’єкта обчислення екологічного податку. В іншому разі платник податку зобов’язаний подавати податкові декларації екологічного податку.