Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Прикарпаття отримали від громадян більше півсотні письмових звернень

опубліковано 11 січня 2020 о 12:40

Як повідомили в управлінні податкових сервісів Головного управління ДПС в Івано-Франківській області, протягом вересня – грудня 2019 року до ГУ ДПС в області та управлінь, утворених на правах відокремлених підрозділів від громадян надійшло 523 письмових звернення.

Звернення, в основному, стосувалися питань адміністрування загальнодержавних та місцевих податків і зборів та єдиного соціального внеску. За вересень-грудень 2019 року надійшло 382 таких звернення, що становить 73 відсотки усіх звернень.

Крім цього, у 42 зверненнях громадяни інформували про факти  ухилення від оподаткування суб’єктами господарювання, у 14 зверненнях  - повідомляли про відмову в отриманні реєстраційних номерів облікових карток платників податків, у 12 зверненнях – цікавились отриманням пільг зі сплати податків і зборів та наданням консультацій з питань податкового законодавства.

Решта – 70 звернень стосувались інших питань, що належать до компетенції органів ДПС, зокрема щодо повернення помилково сплачених коштів,  видачі довідок, скасування штрафних санкцій, не виплати заробітної плати найманим працівникам суб’єктами господарювання - юридичними особами тощо.

Звернення, що надійшли взяті на контроль, проведено відповідні контрольно-перевірочні заходи, заявникам направлені відповіді у визначені законодавством терміни.

Також, у вересні-грудні 2019 року керівництвом Головного управління ДПС в області, керівниками територіальних управлінь та керівниками структурних підрозділів Головного управління проведено 4 особистих прийоми громадян керівництвом ГУ ДПС в області за результатами яких: в одному випадку звернення вирішено позитивно, у 3 інших - надано роз’яснення по суті порушених питань.

Скарг на недоліки в роботі управлінь, утворених на правах відокремлених підрозділів ГУ ДПС в області не надходило.