Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Суму нецільової благодійної допомоги необхідно відображати в Податковому розрахунку за формою 1ДФ

опубліковано 09 січня 2020 о 16:29

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що сума нецільової благодійної допомоги, у тому числі матеріальної, яка надається резидентами – юридичними або фізичними особами на користь платника податку протягом звітного податкового року сукупно у розмірі, що не перевищує суми граничного розміру доходу у 2020 році – 2940 гривень не включається до оподатковуваного доходу. Це передбачено у п.п. 170.7.3 п. 170.7 ст. 170 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями.

Крім того, особи, які мають статус податкових агентів, зобов’язані щоквартально подавати податковий розрахунок суми доходу, нарахованого чи сплаченого на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку до контролюючого органу за місцем свого розташування.

Форму Податкового розрахунку та Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку затверджено наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 № 4 із змінами та доповненнями.

Згідно з Довідником ознак доходів, наведеним у додатку до Порядку, сума нецільової благодійної допомоги, у тому числі та, що перевищує встановлений граничний розмір відображається у Податковому розрахунку за формою 1ДФ під ознакою доходу «169».