Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

При податковій службі Івано-Франківщини створено громадську раду

опубліковано 17 грудня 2019 о 19:11

Сьогодні в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області відбулись установчі збори з формування Громадської ради, участь в яких прийняв 21 представник інститутів громадянського суспільства Прикарпаття. 

 Учасники заходу заслухали звіт голови Ініціативної групи з підготовки установчих зборів Геннадія Микитки щодо роботи групи та підтримали його пропозицію щодо включення до складу дорадчого органу усіх делегованих представників ІГС. Таким чином до складу дорадчого органу увійшли усі представники інституту громадянського суспільства Прикарпаття, які подали необхідні пакети документів. 

Також сьогодні відбулось перше засідання нової Громадської ради, на якому обрано Голову ради, секретаря, заступників, робочі органи та їх керівників.

Зокрема, Головою Громадської ради став Голова Ради Територіального відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» в Івано-Франківській області Ігор Вінтонюк, заступниками обрано президента Центру європейської інтеграції Геннадія Микитку та експерт-консультанта з фінансового і податкового законодавства ГО «Громадський центр «Еталон»» Марію Томин. Також під час засідання сформовано три робочі комісії, зокрема: з питань підготовки пропозицій щодо вдосконалення податкового законодавства, (керівник - Марія Томин), з питань діяльності податкової служби та запобігання корупції (керівник - Роман Островський) та з питань волонтерської діяльності та неприбуткових організацій (керівник - Леся Качурова).

В.о.начальника Головного управління ДПС в області Юрій Якимишин привітав членів Громадської ради та висловив сподівання, що робота дорадчого органу сприятиме прийняттю прозорих та виважених рішень щодо правильного напрямку діяльності ДПС. Також посадовець ознайомив присутніх з підсумками роботи податкової служби області за 11 місяців 2019 року та детально розповів про новації щодо застосування РРО, в тому числі програмних РРО та порядок їх використання. 

Питання програмних РРО викликало чималий інтерес у представників громадськості, адже більшість з них є приватними підприємцями і на практиці знають усі нюанси роботи з касовими апаратами. Присутні висловлювали свої зауваження щодо використання програмних РРО, необхідності використання РРО «спрощенцями», які перебувають на ІІ групі, збільшення обсягу доходу для платників єдиного податку цієї групи, та висловились за необхідність надання до ДПС України пропозицій щодо вдосконалення законодавства стосовно застосування РРО-спрощенцями.