Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На обліку в податковій службі Прикарпаття перебуває понад 76,7 тисяч суб’єктів господарювання

опубліковано 12 грудня 2019 о 10:45

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області станом на 1 грудня 2019 року на податковому обліку перебуває 76717 суб’єктів господарювання, а саме 29461 юридичних осіб та 47256 фізичних осіб-підприємців. За одинадцять місяців поточного року кількість суб’єктів господарської діяльності зросла на 1772 платника, в тому числі на 983 юридичних осіб та 789 фізичних осіб-підприємців.

Щодо платників податку на додану вартість, то у відповідному реєстрі перебуває 3866 юридичних осіб та 666 фізичних осіб-підприємців. В поточному році відбувся ріст платників ПДВ, а саме на 132 юридичні особи та 43 фізичні особи-підприємці.

Зазначений ріст кількості суб’єктів господарювання, які перебувають на податковому обліку області, засвідчує про те, що податкові реформи, ініційовані ДПС України, Міністерством фінансів України та підтримані Президентом України, Кабінетом Міністрів України, дали позитивний результат. Зокрема, запровадження Електронного кабінету платника, спрощення податкової звітності, зменшення кількості податкових перевірок, своєчасне повернення ПДВ позитивно вплинули на кількісну динаміку зареєстрованих суб’єктів господарської діяльності.