Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В облдержадміністрації відбувся круглий стіл Івано-Франківської тристоронньої соціально-економічної ради

опубліковано 29 листопада 2019 о 18:33

29 листопада в Івано-Франківській облдержадміністрації відбулось засідання круглого столу виконавчого комітету обласної тристоронньої соціально-економічної ради за участі в.о. начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Юрія Якимишина, начальника Головного управління ДСНС України в області Володимира Чернецького, голови Ради професійних спілок Івано-Франківської області Ігоря Басюка та членів Ради обласного об’єднання організацій роботодавців. Під час заходу учасники обговорили відповідальність роботодавців та органів державного контролю за економічний розвиток і сприятливе бізнес-середовище.

Як зазначив в. о. начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Юрій Якимишин, хорошим індикатором сприятливого бізнес-клімату на Прикарпатті є збільшення кількості платників податків на Прикарпатті. «Впродовж останніх 12 місяців кількість суб’єктів господарювання зросла на 1,5 тисячі осіб, - повідомив Юрій Якимишин. – Такого результату вдалось досягти за рахунок вдосконалення всієї системи податкового обслуговування. Існуючі сервіси податкової служби дозволяють платникам оперативно отримувати інформаційно-консультаційні та адміністративні послуги, формувати та подавати електронну звітність не відвідуючи податкові інспекції». Також посадовець додав, що для платників, які бажають отримати послуги в Центрі обслуговування платників Івано-Франківської ДПІ незабаром запрацює онлайн-запис до електронної черги.

Під час заходу платники цікавились питанням проведення податковою службою перевірок та на кому зосереджена увага податківців.

За словами Юрія Якимишина, в процесі реформування податкової служби, податківці приділяють чималу увагу не лише покращенню обслуговування платників, а й питанню проведення перевірок суб’єктів господарювання. Адже ні для кого не секрет, що проведення перевірок у багатьох платників викликає почуття занепокоєння та хвилювання. Тому, щоб зменшити такі негативні емоції чесних платників, податковою службою на постійній основі удосконалюються критерії відбору платників до проведення перевірок. На сьогодні, єдиним принципом відбору підприємств до перевірки є наявність у їхній фінансово-господарській діяльності ризиків несплати належних платежів до бюджету. Як наслідок, бізнес, який не має об’єктивних факторів ризику, не потрапляє у поле зору контролюючого органу, а це в свою чергу дає можливість бізнесу сконцентруватися на своїй основній діяльності. «Як свідчить статистика, за 10 місяців 2019 року перевірками охоплено лише 0,9 відсотка платників від загальної кількості, зареєстрованих суб’єктів господарювання, що перебувають на обліку в податкових органах регіону», - підвів посадовець.

Також учасників заходу інтересувало питання використання РРО. На зустрічі посадовець наголосив, що закон про РРО не поширюється на підприємців-платників податків І групи, обсяг доходу, яких не перевищує 300 тисяч гривень. А щодо штрафів за порушення порядку проведення розрахункових операцій, зазначив, що з жовтня 2020 року, замість символічного штрафу в розмірі 1 гривні будуть застосовуватись значно підвищені розміри штрафних та фінансових санкції. Так, за порушення вчинене вперше - штраф становитиме 100% вартості проданого товару, за кожне наступне порушення – 150%.

Разом з тим, учасники круглого столу висловили сподівання, що використання платформи тристоронньої соціально-економічної ради для обговорення суспільно-важливих питань, з метою напрацювання узгоджених рішень між владою, профспілками та роботодавцями стане основою покращення бізнес-клімату та економічного розвитку Прикарпаття.    

 

Фотоматеріали по темі

  • В облдержадміністрації відбувся круглий стіл Івано-Франківської тристоронньої соціально-економічної ради