Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Прикарпатські підприємства сплатили до зведеного бюджету майже 435 мільйонів гривень податку на прибуток

опубліковано 12 листопада 2019 о 15:59

З початку року підприємства Івано-Франківщини перерахували до зведеного бюджету 434,6 мільйона гривень податку на прибуток, що на 82,0 мільйона гривень більше ніж за відповідний період 2018 року. До державного бюджету надійшло 389,9 млн грн податку на прибуток, а місцеві бюджети отримали 44,6 млн грн даного податку. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Найбільші надходження податку на прибуток до бюджету забезпечили суб'єкти господарювання обласного центру – 136,2 млн грн, від платників Калуського району надійшло понад 33 млн грн, від суб’єктів Тисменицького району – 22,8 млн грн та від суб'єктів Коломийщини – 15,5 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що порядок обчислення та сплати податку на прибуток підприємств визначено ст.137 Податкового кодексу України. Податок нараховується платником самостійно за ставкою, визначеною ст.136 цього Кодексу, від бази нарахування, визначеної згідно зі ст. 135 цього Кодексу. Базова (основна) ставка податку на прибуток підприємств становить 18 відсотків. Податковими (звітними) періодами для податку на прибуток підприємств, крім випадків, передбачених п. 137.5 ст. 137 ПКУ, є календарний квартал, півріччя, три квартали та рік. При цьому податкова декларація розраховується наростаючим підсумком.

Платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації, крім випадків, встановлених ПКУ. Граничний термін сплати податку на прибуток за IІІ квартал 2019 року припадає на 19 листопада.