Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Прикарпатті понад 86 відсотків податкової звітності надходить через Інтернет

опубліковано 06 листопада 2019 о 12:21

Понад 86 відсотків суб’єктів господарювання, які звітували про здійснену діяльність подавали звітність до податкової служби Івано-Франківської області в електронному вигляді. У тому числі 34 відсотки платників податків використовували Електронний кабінет платника. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

На даний час окрім існуючих можливостей Електронного кабінету, зокрема отримання особистої інформації (реєстраційні та ідентифікаційні дані, відомості з податкового обліку та реєстрів, розрахунки з бюджетом), створення і надсилання звітності, перегляд податкових повідомлень-рішень про визначені суми податкових зобов’язань з майнових податків, впроваджено новий механізм повернення переплачених сум податків та пені. Зокрема, з листопада цього року платники можуть подати заяву на повернення помилково або надміру сплачених сум податків та зборів в електронному вигляді. Для цього варто скористатися розділом «Листування з ДПС» Електронного кабінету.

У заяві необхідно вказати:

- реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія (за наявності) та номер паспорта (для фізичних осіб, які за своїми релігійними переконаннями відмовляються від прийняття податкового номера);

-  найменування або ПІБ;

-  назва помилково або надмірно сплаченого податку, збору, платежу;

-  сума помилково або надмірно сплаченого податку, збору, платежу;

- дату сплати і реквізити платіжного документу, за якими грошові кошти перераховані до бюджету (код класифікації доходів бюджету, бюджетний рахунок, на який перераховані засоби, код ЄДРПОУ територіального органу Казначейства, на ім'я якого відкритий рахунок, МФО Казначейства);

- куди повертати кошти, а саме на поточний рахунок платника податків в установі банку, на погашення грошового зобов'язання або податкового боргу по інших платежах чи у готівковій формі коштів за чеком у разі відсутності у платника податків рахунку в банку.

Така заява може бути подана платником впродовж 1095 днів (3 років) з дня виникнення надмірно або помилково сплаченої суми зобов'язань та пені.

Звертаємо увагу, що використання Електронного кабінету можливе лише за наявності у платника електронного цифрового підпису. Послуги щодо отримання електронного цифрового підпису відповідно до Закону України від 05.10.2017 №2155-VIII «Про електронні довірчі послуги» можуть бути отримані у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів.

У разі виникнення питань з приводу користування Електронним кабінетом, платники податків мають можливість звернутися до ДПС за телефоном: 0-800-501-007.