Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларація з туристичного збору за ІІІ квартал – за новою формою

опубліковано 05 листопада 2019 о 15:59

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадують,  платники туристичного збору, відповідно до норм Податкового кодексу зобов’язані щоквартально подавати до податкового органу податкову Декларацію з туристичного збору. Термін подання декларації за ІІІ квартал 2019 року – 11 листопада 2019 року.

При цьому, наказом Міністерства фінансів України від 08.05.2019 р. N 186 "Про внесення змін до форми Податкової декларації з туристичного збору" затверджено нову форму Податкової декларації з туристичного збору.

Слід зазначити, що відповідно до пункту 46.6 статті 46 Податкового кодексу України, у разі запровадження нової форми декларації її застосування передбачено з наступного кварталу за днем оприлюднення.   

Враховуючи зазначене, при визначенні податкових зобов’язань з туристичного збору за ІІІ квартал 2019 року платникам необхідно подати Декларацію за новою формою.

Нагадаємо, у новій формі декларації передбачено Додаток «Розрахунок № 2 податкових зобов'язань з туристичного збору», в якому зокрема зазначається кількість діб розміщення, розмір мінімальної заробітної плати та ставку податку в залежності від типу туризму (внутрішній або в’їзний).

Окрім цього, у Розділі ІІ Додатку здійснюється розрахунок авансових внесків з туристичного збору, а також вказуються реквізити рішення органу самоврядування про встановлення таких авансових внесків (що передбачено п. 268.7.1 ст. 268 Податкового кодексу України).

Також змінами  передбачено, якщо суб'єкт господарювання є податковим агентом на території адміністративно-територіальних одиниць, які відповідають різним кодам за КОАТУУ органів місцевого самоврядування, але ці адміністративно-територіальні одиниці обслуговуються одним відповідним контролюючим органом, подається одна Податкова декларація з кількома додатками.