Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулась зустріч представників податкової, виконавчої служб та Пенсійного фонду з питань погашення заборгованості з ЄСВ

опубліковано 24 жовтня 2019 о 18:00

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області проведено «круглий стіл» щодо шляхів покращення взаємодії податкової, виконавчої служб та Пенсійного фонду при стягненні із суб’єктів господарювання заборгованості з єдиного соціального внеску. Захід відбувся за участю в.о.начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Юрія Якимишина, начальника Івано-Франківського міського відділу ДВС Головного територіального управління юстиції в області Ростислава Лавриновича, начальника Тисменицького районного відділу ДВС Головного територіального управління юстиції в області Івана Соповського та заступника начальника Головного управління Пенсійного фонду України в області Валерія Семанишина.

Відкриваючи захід, в.о. начальника ГУ ДПС в Івано-Франківській області Юрій Якимишин зазначив, що питання погашення заборгованості з ЄСВ перебуває на особливому контролі в податковій, виконавчій службах та Пенсійному фонді. Оскільки, лише спільними зусиллями можна досягти результатів щодо стовідсоткового погашення заборгованості із сплати внесків і таким чином забезпечити захист прав застрахованих осіб.

На зустрічі обговорили стан наповнення бюджету завдяки проведеній роботі з відпрацювання підприємств-боржників державної і комунальної форм власності та фізичних осіб, які займають левову частку в загальній сумі боргу.

Також учасники обговорили проблемні питання при здійсненні заходів примусового характеру та план заходів з активізації спільної роботи з погашення заборгованості за виконавчими документами про стягнення коштів на користь держави.

Учасники прийняли узгоджені рішення та досягли  домовленостей щодо їх практичної реалізації.