Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До розпорядників акцизних складів з 1 жовтня застосовуються штрафні санкції за необладнання або відсутність реєстрації рівнемірів-лічильників

опубліковано 03 жовтня 2019 о 16:13

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що за необладнання та/або відсутність реєстрації передбачено штраф в розмірі 20 000 грн за кожний необладнаний резервуар та/або незареєстрований рівнемір-лічильник, а також за кожне необладнане місце відпуску пального наливом з акцизного складу або за кожне місце отримання та відпуску спирту етилового, та/або незареєстрований витратомір-лічильник/витратомір-лічильник спирту етилового (п. 1281.1 ст.1281 Податкового кодексу України).

За повторне протягом року порушення на тому самому акцизному складі передбачено штраф у розмірі 50000 грн за кожний необладнаний резервуар та/або незареєстрований рівнемір-лічильник, а також за кожне необладнане місце відпуску пального наливом з акцизного складу або за кожне місце отримання та відпуску спирту етилового, та/або незареєстрований витратомір-лічильник / рівнемір-лічильник спирту етилового.

Нагадаємо, не пізніше 1 жовтня розпорядники акцизних складів, на яких розташовано резервуари, загальна місткість яких перевищує 1000 куб. метрів, але не перевищує 20 000 куб. метрів, зобов’язані були обладнати їх витратомірами-лічильниками та/або рівнемірами-лічильниками та зареєструвати в Єдиному державному реєстрі витратомірів-лічильників та рівнемірів – лічильників рівня пального у резервуарі.