Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Від сплати роздрібного акцизу до місцевих бюджетів Івано-Франківщини надійшло майже 109 мільйонів гривень

опубліковано 24 вересня 2019 о 14:30

За січень-серпень п. р. до місцевих бюджетів Прикарпаття надійшло 108,8 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, що на 2,8 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це інформують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

При цьому в податковій службі області зазначають, що акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів займає вагоме місце у податкових надходженнях до місцевих бюджетів Івано-Франківщини поряд із податком на доходи фізичних осіб, податком на майно та єдиним податком.

Тому для забезпечення повноти сплати акцизного податку важливу роль відіграє активна позиція як керівників територіальних громад щодо легалізації бізнесу, так і жителів громади. Мова йде про обов’язковий, хоча й дуже простий крок – вимагати чек при купівлі підакцизного товару, адже чек є підтвердженням факту продажу товару. Відповідно громадяни, які вимагають цей розрахунковий документ при купівлі підакцизної продукції не лише дисциплінують суб’єктів господарювання, а й збільшують надходження в бюджет своєї громади.

Нагадаємо, акцизний податок з роздрібного продажу пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну сплачується за ставкою 5 відсотків та зараховується до бюджету адміністративно-територіальної одиниці, на території якої розташовані пункти продажу підакцизних товарів.