Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Городенківські податківці розповіли громадянам про сплату майнових податків

опубліковано 10 вересня 2024 о 13:56

Начальник Городенківської ДПІ Руслан Колодій на нещодавній зустрічі розповів платникам податків та громадянам про сплату майнових податків. Посадовець зазначив, що нарахування податку на нерухомість та податку на землю громадянам, здійснюють фахівці податкової служби та надсилають їм податкові повідомлення-рішення. В таких повідомленнях-рішеннях зазначається суму податку, об’єкт оподаткування, реквізити за якими необхідно сплатити податок. Після отримання ППР платник впродовж 60 календарних днів зобов’язаний сплатити нараховані суми податків. Також Руслан Колодій зауважив, що за несплату чи несвоєчасну сплату податкових зобов’язань передбачено штрафні санкції, тому платникам податків необхідно дотримуватися платіжної дисципліни.

Крім того, керівник податкової інспекції зазначив, що фізичні особи можуть провести звірку у разі виявлення розбіжностей між наявним у власності нерухомим майном, землею та даними, зазначеними в податкових повідомленнях – рішеннях. Для цього необхідно надати відповідні документи на право власності, купівлі-продажу майна, об’єктів тощо.

Руслан Колодій також ознайомив присутніх з сервісами податкової служби такі як «Електронний кабінет» та мобільний застосунок «Моя податкова». Посадовець зауважив, що за допомогою вказаних сервісів платники податків можуть переглянути податкові повідомлення-рішення на сплату нерухомості та земельного податку, дізнатися про стан розрахунків з бюджетом, подати декларацію про майновий стан і доходи.