Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз'яснення податкових питань під зустрічі начальника Долинської ДПІ з платниками податків

опубліковано 25 липня 2024 о 13:52

Начальник Долинської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Олена Байко провела зустріч з платниками податків, під час якої роз’яснила актуальні питання щодо нарахування податку на нерухомість, земельного податку, мінімального податкового зобов’язання (МПЗ), заповнення платіжних інструкцій, а також використання електронних сервісів, таких як Електронний кабінет платника та мобільний застосунок "Моя податкова".

Олена Байко детально пояснила процедуру нарахування майнових податків. Вона наголосила на важливості своєчасної сплати податків, оскільки це є запорукою уникнення штрафних санкцій та пені, а також наповнення бюджетів місцевих громад.

Також посадовець розповіла про мінімальне податкове зобов’язання, пояснивши, як саме розраховується МПЗ та в яких випадках воно застосовується. 

Під час зустрічі також було обговорено питання правильного заповнення платіжних інструкцій для сплати податків. Олена Байко наголосила на необхідності уважного внесення реквізитів та дотримання встановлених форм, щоб уникнути затримок у зарахуванні платежів.

Особливу увагу було приділено електронним сервісам, які значно спрощують процес взаємодії платників податків з податковими органами. Олена Байко докладно розповіла про можливості Електронного кабінету платника та мобільного застосунку "Моя податкова", за допомогою яких можна подавати податкові декларації, отримувати довідки та інші адміністративні послуги, а також перевіряти стан розрахунків з бюджетом.

Підсумовуючи, Олена Байко закликала платників податків активно користуватися електронними сервісами, що дозволяють значно зекономити час та спростити процедуру виконання податкових обов’язків.