Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Тлумацькій ДПІ розповіли про майнові податки, адміністративні послуги та мінімальне податкове зобов'язання

опубліковано 17 липня 2024 о 16:16

У Тлумацькій ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області відбулася зустріч з платниками податків, під час якої її начальник Микола Іванішин розповів про сплату майнових податків, мінімальне податкове зобов’язання та надання адміністративних послуг.

Микола Іванішин наголосив, що громадяни можуть ознайомитися з податковими повідомленнями-рішеннями на сплату податку на нерухомість, плати за землю та мінімального податкового зобов’язання через Електронний кабінет платника або мобільний додаток «Моя податкова». Він зазначив, що сплатити нараховані суми потрібно протягом 60 календарних днів з дня отримання такого повідомлення.

Детально роз’яснено поняття мінімального податкового зобов’язання (МПЗ). Посадовець пояснив, що МПЗ є мінімальною сумою податку, яку платник зобов’язаний сплатити незалежно від його фактичного доходу, а сплачують його власники чи користувачі земельних ділянок (паїв). Він також додав, що платники можуть провести звірку нарахованого контролюючим органом МПЗ та отримати детальні інструкції щодо його сплати.

Також було акцентовано увагу на можливості подання форми 5ДР через електронні сервіси ДПС. Форма 5ДР дозволяє громадянам повідомити органи ДПС про зміну своїх реєстраційних даних, що забезпечує актуальність та точність інформації у податкових базах.

Під час зустрічі також було роз’яснено важливість правильного заповнення платіжних інструкцій та використання актуальних реквізитів для уникнення помилок при сплаті податків.

Микола Іванішин також зазначив, що Центр обслуговування платників Тлумацької ДПІ завжди готовий надати необхідну підтримку та консультації з усіх податкових питань. Це включає реєстрацію платників податків, заповнення податкових декларацій, отримання податкової знижки та користування електронними сервісами. Також відвідувачі в ЦОПі можуть дізнатися про останні податкові нововведення.