Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На розширеній нараді Коломийської територіальної громади податківці обговорили актуальні податкові питання

опубліковано 07 червня 2024 о 11:54

В розширеній нараді Коломийської територіальної громади, в якій взяла участь заступник начальника Коломийської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Мирослава Бундзяк обговорювали питання щодо забезпечення надходжень за січень-травень п.р. та резервів наповнення бюджету громади.  

Зокрема задля посилення спроможності громад акцентовано увагу на сплаті майнових податків, мінімального податкового зобов'язання, застосування РРО та платіжних терміналів, декларування громадянами доходів з яких не сплачені податки, питанні легалізації трудових відносин, та заходів з погашення податкового боргу.  

Мирослава Бундзяк ознайомила присутніх з можливістю використання електронних сервісів ДПС представниками територіальних громад для пошуку резервів податкових надходжень. Крім того, наголосила на поширенні інформації про можливість використання платниками громади мобільного застосунку «Моя податкова» для виконання податкових процедур та перегляду стану розрахунків з бюджетом і сплати податків.       

На зустрічі обговорили важливість проведення роботи роз’яснювальної роботи щодо нарахувань та сплати мінімального податкового зобов’язання власниками чи орендарями сільськогосподарських угідь. 

Крім того, учасники заходу обговорили питання важливості дотримання роботодавцями вимог трудового законодавства, а саме на своєчасне укладення роботодавцями трудових договорів з найманими працівниками та дотримання мінімальних гарантій оплати праці.  

Також посадовець нагадала представникам громади про особливості подання декларацій про майновий стан і доходи за 2023 рік,  з метою декларування доходів та отримання податкової знижки і можливості подання таких декларацій через Електронний кабінет або через мобільний застосунок «Моя податкова».  Крім того, звернула увагу, що до тих громадян, у яких виник обов’язок подання декларації за 2023 рік, але не зробив цього до 1 травня п.р., буде застосовано штрафні санкції. Для громадян, які мають право скористатись  податковою знижкою ще є час на подання декларації до 31 грудня п.р.    

Спільна робота з громадами в даному напрямку триває, адже збільшення надходжень до бюджетів дозволить забезпечити економічну стабільність та  збільшити фінансування обороноздатності країни.