Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як зареєструвати підприємницьку діяльність розповідають калуські податківці

опубліковано 30 травня 2024 о 15:56

Алгоритм реєстрації підприємницької діяльності роз’яснила відвідувачам начальник Калуської ДПІ Лілія Прокопів під час чергової консультації.

Насамперед, зазначила податківець, громадянам необхідно звернутися до Державного реєстратора та надати необхідні документи для реєстрації ФОП, а це паспорт та ідентифікаційний номер, а також заповнити реєстраційну картку, де потрібно зазначити КВЕД та обрати систему оподаткування. До речі, як слушно зауважила начальник інспекції, здійснити реєстрацію тепер можна і онлайн, надіславши документи в електронній формі, або ж використати Додаток “Дія”. 

Також податківець детально зупинилася на системах оподаткування: загальній та спрощеній, охарактеризувала групи оподаткування, та зазначила, що підприємець повинен обрати ту систему, яка буде найбільш зручна для ведення його діяльності, та зазначила, що впродовж року підприємець може один раз змінити систему оподаткування. Принагідно Лілія Прокопів зауважила, що у випадку готівкових розрахунків з покупцями за реалізований товар чи з клієнтами за надані послуги, підприємець неодмінно має зареєструвати РРО чи ПРРО (окрім платників єдиного податку, які перебувають на I групі), а також подбати про встановлення терміналу.

Крім цього, керівник інспекції звернула увагу на обов’язку суб’єктів господарювання подання Довідки за формою 20-ОПП, в якій необхідно зазначити об’єкти оподаткування.

Наостанок посадовець ознайомила платників і з особливостями оформлення найманих працівників та наголосила на важливості дотримання норм трудового законодавства.