Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Косівські податківці провели зустріч із старостою Вижньоберезівського старостинського округу Яблунівської селищної ради з питань наповнення місцевого бюджету

опубліковано 22 травня 2024 о 11:21

Нещодавно в Косівській ДПІ старший державний інспектор Косівської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Світлана Цвік провела зустріч з старостою Вижньоберезівського старостинського округу Яблунівської селищної ради з питань наповнення місцевих бюджетів, вжиття заходів щодо погашення боргів з майнових податків громадянами, які проживають на території громади, легалізації трудових відносин, застосування РРО  тощо. 

Також, Світлана Цвік нагадала, що попри завершення деклараційної кампанії громадяни ще можуть задекларувати доходи, отримані минулоріч, особливо це стосується громадян, які надають послуги з обробітку землі чи здають нерухомість в оренду, або ж отримали інші доходи, які не були оподатковані. Оскільки, податки від таких доходів теж є резервом наповнення бюджету. А також зауважила, що до кінця року громадяни можуть скористатись і правом на податкову знижку за певними видами понесених витрат: на навчання, благодійні внески неприбутковим організаціям, страхові платежі, орендну плату за оренду житла для ВПО тощо.

Крім того зауважила посадовець, що значку часту в надходженнях громади займають майнові податки. Тому актуально провести інвентаризацію нерухомості та земельних ділянок в громаді і важливо щоб старости донесли до мешканців громади про наявність нарахувань майнових податків чи боргу по цих платежах, та необхідність їх своєчасної сплати. До речі  нарахування по податках і зборах громадяни також можуть переглянути і в Електронному кабінеті чи мобільному додатку Моя податкова. Адже від активної позиції старости залежатиме розмір додаткових надходжень до місцевого бюджету.