Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Снятинщині податківці роз’яснюють громадянам як задекларувати минулорічні доходи

опубліковано 29 квітня 2024 о 13:24

Фахівці Снятинської податкової інпекції проводять роз'яснювальну роботу для платників податків щодо подання декларації про про майновий стан і доходи.

Відвідувачам центру обслуговування платників розповідають які доходи необхідно задекларувати, які терміни подання декларації про майновий стан і доходи та сплати податкових зобов’язань, визначених в декларації. 

Податківці наголошують, що на даний час існує можливість подання громадянами декларації про майновий стан і доходи в електронній формі. Зокрема, для зручності подання декларації в Електронному кабінеті платника створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку. Часткове автоматичне заповнення декларації здійснюється на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податку, та відомостей про обʼєкти нерухомого чи рухомого майна.

Крім того, громадянам наголошують, що подати декларацію про майновий стан і доходи можна і через мобільний застосунок «Моя податкова».