Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці роз’яснили тисменицьким підприємцям актуальні питання оподаткування

опубліковано 22 квітня 2024 о 08:52

Нещодавно в Тисменицькій податковій інспекції відбувся семінар з актуальних питань оподаткування. 

На семінарі начальник Тисменицької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Олександра Гайдей, звернула увагу присутніх, що триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році та наголосила на основні випадки подання громадянами податкової декларації про майновий стан та доходи за минулий рік. За її словами для зручності платників податків податковою службою створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного попереднього заповнення декларації на підставі даних Державного реєстру фізичних осіб – платників податку та відомостей про об'єкти нерухомого чи рухомого майна. Також подати декларацію про доходи громадяни можуть подати за допомогою мобільного застосунку «Моя податкова».  Скористатись зазначеним сервісом можуть особи, які мають особистий підпис, виданий кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг.

Крім того, керівник податкової інспекції зазначила, що підприємці зобов’язані при готівкових розрахунках застосовувати касові апарати або програмні РРО. Олександра Гайдей зауважила, що без касового апарату можуть працювати лише платники єдиного податку 1 групи, а також підприємці, які здійснюють торгівельну діяльність в селах чи селищах за умови дотримання ними певних умов, передбачених діючим законодавством.   

Присутнім наголошено, що ДПС розроблено і успішно застосовується безкоштовне програмне забезпечення -  програмне РРО, яке встановлюється на будь який пристрій. Саме веб версія від податкової  безкоштовна та найбільш зручна, створена переважно для малого бізнесу, який працює у сфері торгівлі та надання послуг і є хорошим конкурентом для приватних розробників  ПРРО. 

Олександра Гайдей також нагадала підприємцям про дотримання норм трудового законодавства під час прийняття на роботу найманих працівників та зауважила на своєчасній виплаті заробітної плати та сплаті податку на доходи з фізичних осіб та військового збору до бюджету.