Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Галицької ДПІ роз’яснюють платникам, як скористатися правом на податкову знижку

опубліковано 10 квітня 2024 о 09:56

В центрі обслуговування платників Галицької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області роз’яснюють відвідувачам про можливість повернення частини понесених витрат у 2023 році, зокрема отримання податкової знижки.

За словами працівників ДПІ, до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їх наявності в яких обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги).

Фахівці звертають увагу, що право на повернення частини витрат має кожна фізична особа, яка офіційно отримує заробітну плату. За словами податківців, сума податкової знижки не може перевищувати суму утриманого (перерахованого) податку на доходи фізичних осіб. Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яку необхідно подати не пізніше 31 грудня.

Якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористається  правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.