Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тисменничині податківці роз’яснюють платникам податків актуальні питання оподаткування

опубліковано 13 лютого 2024 о 16:09

Фахівці Тисменицької податкової інспекції проводять семінари та зустрічі з платниками податків та громадянами з актуальних питань оподаткування.  

Так, нещодавно в. о. начальника Тисменицької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Федір Дутчак на черговій зустрічі з платниками податків розповів про електронні сервіси ДПС України та порядок подання декларації про майновий стан і доходи за минулий рік. 

Посадовець акцентував увагу присутніх на зручності застосування електронних сервісів ДПС України, зокрема «Електронного кабінету» та застосунку «Моя податкова» при поданні звітності до податкових органів. За допомогою цих сервісів платники податків мають можливість подати декларації про майновий стан і доходи та іншу податкову звітність, дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, сплатити податки до бюджету, переглянути повідомлення про нарахування майнових податків. 

Крім того, присутнім наголосили на особливості застосування РРО та ПРРО суб’єктами господарювання, на відновлення відповідальності за невикористання РРО чи програмних РРО при проведенні розрахункових операцій та на безкоштовне програмне забезпечення ДПС України для роботи з ПРРО.   

Крім цього, Федір Дутчак нагадав про видачу фіскальних чеків покупцям, необхідність застосування з 01 січня 2024 року платіжних терміналів суб’єктами господарювання у населених пунктах з чисельністю 5 тис.осіб та дотримання працедавцями трудового законодавства.