Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Городенці фахівці ДПС роз’яснюють платникам про застосування РРО чи ПРРО

опубліковано 11 грудня 2023 о 16:27

Працівники Городенківської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області, в рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії, продовжують проводити зустрічі з платниками щодо роз’яснення новацій в частині застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО).

Під час надання консультацій та роз’яснень платникам податківці розповідають про порядок застосування РРО чи ПРРО, поновлення відповідальності за порушення вимог ЗУ «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Фахівці Городенківської ДПІ нагадують, що суб’єкти господарювання, які провадять діяльність на II, ІІІ, IV групах спрощеної системи оподаткування, повинні встановити та використовувати РРО або ПРРО. Податківці детально інформують про те, як зареєструвати РРО та ПРРО, а також про переваги їх використання у підприємницькій діяльності.

Особливу увагу податківці звертають на можливість використання програмних РРО, що є альтернативою класичним касовим апаратам. Платники можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО, залежно від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб, а Податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп'ютер, ноутбук або ґаджет, для операційних систем Android та iOS.

Також платникам нагадують, що відповідно до законодавчих вимог, РРО або ПРРО не застосовують платники єдиного податку 1 групи, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів із торговельних місць на ринках та провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню та обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.