Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рогатинщині податківці ознайомлюють місцевих підприємців із змінами до податкового законодавства

опубліковано 22 вересня 2023 о 14:39

Працівники Рогатинської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області ознайомлюють місцевих підприємців із змінами до податкового законодавства, передбаченими Законом України №3219. 

Під час зустрічей податківці повідомляють підприємців про відновлення обов'язку сплачувати єдиний податок та про відновлення застосування до платників відповідальності за порушення податкового законодавства. 

Підприємцям наголошують, що застосування касових апаратів для усіх суб’єктів господарювання, крім платників єдиного податку 1 групи, було запроваджено ще з 1 січня 2022 року, однак була призупинена відповідальність за порушення порядку проведення розрахункових операцій на певний період. А вже з 1 жовтня за невидачу фіскального чеку при готівкових розрахунках, передбачено застосування штрафних санкцій. При цьому податківці звертають увагу, що законодавством дозволено не застосовувати РРО при здійсненні роздрібної торгівлі на території села та селища товарами (крім підакцизних товарів), за умови використання книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок та дотримання торгівцями певних умов, передбачених законодавством.