Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові зміни спілкувалися в Косівській податковій інспекції

опубліковано 21 вересня 2023 о 15:50

Про зміни в податковому законодавстві розповіла під час особистої зустрічі зі старостою Черганівського старостинського округу Косівської територіальної громади начальник Косівської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Оксана Мельниченко.

Зокрема, посадовиця підкреслила важливість співпраці податкової служби з органами місцевого самоврядування задля забезпечення належної сплати податків до місцевих бюджетів, а отже належного фінансування потреб громад. Відтак, Оксана Мельниченко акцентувала увагу на важливості дотримання норм податкового законодавства платниками податків, та висловила сподівання на допомогу старостів в інформуванні платників про законодавчі зміни. Так, податківець інформувала про відновлення обов’язку сплати єдиного податку усіх груп підприємців, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, а також роз’яснила, у кого з суб’єктів господарювання виникає обов’язок застосування касових апаратів та яка відповідальність чекає на торгівців у випадку порушень даної норми Закону. Окрім того, Оксана Мельниченко повідомила про відновлення певних видів податкових перевірок, які мають розпочатися уже з 1 жовтня 2023 року.

Наостанок керівник інспекції нагадала про обов’язок сплати майнових податків та МПЗ, які є важливою складовою при формуванні місцевого бюджету.