Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Калущині податківці інформують підприємців ТЦ «Континент» про обов’язок застосування РРО (касових апаратів)

опубліковано 30 серпня 2023 о 08:47

На сьогодні головний меседж податківців до бізнесу полягає в тому, що кожна послуга чи товар, проданий за готівку, має супроводжуватись фіскальним чеком. Така вимога діє ще з 1 січня 2022 року для усіх суб’єктів господарювання, окрім платників першої групи спрощеної системи оподаткування. Однак, ЗУ № 3219 від 30.06.2023 року уже з 1 жовтня п.р. за непроведення фіскалізації або проведення її з порушеннями до торгівців застосовуватимуть штрафні санкції. Тож за порушення норм податкового законодавства розмір штрафних санкцій  застосовуватиметься в залежності від кількості зафіксованих порушень та виду проданого товару, і становитиме від 25 відс. до 150 відсотків. 

Також податківці інформували, щодо відновлено сплату єдиного податку та розширено перевірки контролюючих органів. Відповідно радили підприємцям діяти в межах закону, щоб уникнути відповідальності. 

Крім того, було наголошено на важливості дотримання трудового законодавства, своєчасному поданні звітності, сплаті податків і праві на податкову знижку за певні види витрат. 

Податкова служба завжди готова надавати консультації та підтримку в застосуванні податкового законодавства.