Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкову знижку розповіли в Городенківській ДПІ

опубліковано 13 червня 2023 о 14:35

Фахівці Городенківської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області  на постійній основі  проводять зустрічі з громадянами щодо отримання податкової знижки за понесеними витратами. 

Так нещодавно, начальник Городенківської ДПІ Руслан Колодій розповів відвідувачам Центру обслуговування платників, коли платник може скористатись правом на податкову знижку та роз’яснив порядок заповнення декларації про майновий стан і доходи. 

За словами Руслана Колодія, право на отримання податкової знижки не переноситься на наступні роки, тобто для отримання знижки за 2022 рік необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи до 31 грудня 2023 року включно. Декларація про майновий стан і доходи подається до податкового органу за місцем реєстрації платника.  

Посадовець наголосив, що разом з декларацією необхідно надати  платіжні та розрахункові документи, зокрема квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, із зазначенням особи, яка звернулася за податковою знижкою, копії договорів за їх наявності, в яких обов’язково повинно бути відображено вартість послуг і строк оплати за такі послуги. 

Детально начальник інспекції розповів про порядок подання декларації з метою отримання податкової знижки за витратами на навчання. 

Посадовець поінформував, що  при  розрахунку податкової знижки враховуються витрати, понесені за навчання у закладах дошкільної позашкільної, загальної, середньої, професійної та вищої освіти за здобуття відповідної освіти за себе або члена сім’ї першого ступеня споріднення. 

Разом з тим, за словами Руслана Колодія, є декілька умов для отримання такої знижки, зокрема  податкова знижка може  бути надана виключно резиденту, загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку в звітному році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата. 

На завершення заходу громадяни отримали відповіді на всі запитання, які їх цікавили.