Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Снятині податківці надають роз’яснення платникам щодо популярних електронних сервісів від ДПС

опубліковано 26 травня 2023 о 14:05

Фахівці Снятинської ДПІ Головного  управління ДПС в Івано-Франківській області  інформують платників податків про можливості електронних сервісів від ДПС, зокрема «Електронного кабінету платника», яким сьогодні користуються більшість платників податків.

За словами податківців, в Електронному кабінеті платник може переглянути особисту інформацію: реєстраційні та ідентифікаційні дані, дані податкового обліку та реєстрів, дані щодо розрахунків з бюджетом. Крім того, можна надіслати в електронному вигляді листи, запити за встановленими формами та отримання інформації, переглянути раніше подану звітність та квитанції про приймання та обробку податкової звітності, інформаційні повідомлення, кореспонденцію тощо.

Також фахівці звернули увагу, що у відкритій та приватній частинах Електронного кабінету є доступ до сервісу «Дані реєстру платників ПДВ». Для перевірки даних про реєстрацію платником ПДВ достатньо здійснити пошук за податковим номером (серією та номером паспорта) або найменням/ПІБ платника податків.  Крім того, платники ПДВ в приватній частині Електронного кабінету можуть переглянути реквізити рахунка у системі електронного адміністрування ПДВ, у вкладці «Дані про банківські рахунки» режиму «Облікові дані платника» та у вкладці «Реєстр транзакцій» режиму «Система електронного адміністрування ПДВ».

Вхід до сервісу «Електронний кабінет платника» здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний веб-портал Державної податкової служби України https://tax.gov.ua.