Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Снятинській ДПІ триває робота щодо роз’яснень актуальних норм кампанії декларування 2023

опубліковано 31 березня 2023 о 10:58

Як правильно заповнити декларацію про майновий стан і доходи, терміни її подання та про строки сплати податкових зобов’язань розповів під час консультації начальник Снятинської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області  Мирослав Остафійчук. 

Зокрема посадовець перелічив види доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню, та нагадав, що з них слід сплатити ПДФО у розмірі 18 відсотків та військовий збір - 1,5%, окремо зупинився на особливостях оподаткування спадщини чи подарунків. Декларацію необхідно подати до податкової інспекції не пізніше 1 травня 2023 року, зазначив посадовець та порадив подати її через Електронний кабінет платника податків, що зекономить насамперед час самого платника. 

У випадку бажання платника податків скористатися правом на отримання податкової знижки за певні види витрат, які були здійсненні в минулому році, платнику також необхідно подати  декларацію, однак тут термін дещо довший – до 31 грудня 2023 року включно. Однак, усі витрати, за якими передбачено відшкодування державою, слід підтвердити відповідними документами – договорами, чеками, чи відповідними актами наданих послуг та квитанцій про оплату. 

Також Мирослав Остафійчук ознайомив відвідувача з особливостями сплати МПЗ та формулою його розрахунку, у випадку виникнення у платника податкового зобов’язання, а також нагадав про важливість своєчасної сплати інших податкових платежів, зокрема майнових податків.