Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про наповнення бюджетів та новації податкового законодавства йшлося на зустрічі податківців з представниками Зеленської ТГ

опубліковано 27 березня 2023 о 12:09

У Верховинській ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області відбулась нарада начальника інспекції Оксани Ясінської та представників Зеленської територіальної громади щодо джерел фінансування бюджетів, зокрема за рахунок сплати бізнесом та громадянами податків і зборів. 

Також в ході заходу охоплено питання легалізації найманих працівників та виплати заробітної плати не нижче мінімально встановленого рівня, дотримання законодавства про працю та податкового кодексу. 

Окрім того Оксана Ясінська розповіла про особливості застосування суб’єктами господарювання РРО в селах та селищах. Зокрема зазначила, хто може працювати без РРО, але з обов’язковим використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій. 

Водночас посадовець нагадала, що не можуть здійснювати торгівлю без РРО за наявності хоча б однієї з таких умов:  

- суб’єкт господарювання здійснює роздрібну торгівлю в торговельному об’єкті, в якому також здійснюється торгівля підакцизними товарами; 

- такими фізичними особами - підприємцями також здійснюється дистанційна торгівля, зокрема через Інтернет; 

- сільськими радами та радами об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом, прийнято рішення про обов’язкове застосування на території села реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій для форм і умов проведення діяльності, визначених у цьому пункті.

При цьому додає Оксана Ясінська, що у випадку перевищення річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів (надання послуг) суми 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, на один структурний (відокремлений) підрозділ (пункт продажу товарів), застосування РРО чи ПРРО стане обов’язковим.

Посадовець також розповіла про кампанію декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році та можливість громадян скористатись податковою знижкою.