Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці проводять щоденні тренінги щодо подання податкових декларацій громадянами та підприємцями за допомогою Електронного кабінету

опубліковано 10 березня 2023 о 10:39

 

В Центрі обслуговування платників Івано-Франківської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області податківці проводять щоденні тренінги з громадянами та суб’єктами господарювання, на яких інформують про функціональні  можливості та переваги використання електронних сервісів ДПС та розповідають про порядок заповнення та подання податкової декларації про майновий стан і доходи та іншої звітності за допомогою Електронного кабінету платника.

 Зокрема, начальник відділу податкових сервісів Івано-Франківської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Ірина Малихіна розповіла присутнім про зміни щодо подання фізичними особами – підприємцями декларації про майновий стан та доходи, декларації платника єдиного податку, плати за землю та податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Крім того, громадяни отримали можливість подати податкову декларацію про майновий стан та доходи, а суб’єкти господарювання сформувати звітність з використанням Електронного кабінету. 

Ірина Малихіна також звернула увагу платників на основні зміни, які вступили в дію з 2023 року. А саме, щодо оновлених декларацій про майновий стан та доходи, податкової декларації платника єдиного податку, плати за землю та податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Посадовець наголосила на необхідності дотримання вимог законодавства щодо обліку платників, а саме змін реєстраційних даних, видів діяльності, обліку об’єктів оподаткування.

Крім того, посадовець розповіла про застосування РРО чи ПРРО у 2023 році фізичними особами – підприємцями. Звернула увагу на те, що суб’єкти господарювання мають можливість використовувати аналог традиційного  касового апарата - програмний РРО, програмне забезпечення якого надається ДПС суб’єктам господарювання безкоштовно та наголосила на перевагах у застосуванні програмних РРО.