Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Продовження інформаційно-роз’яснювальної роботи податківцями Тисменицької ДПІ

опубліковано 06 січня 2023 о 12:54

З метою своєчасного та повного інформування платників податків про новації податкового законодавства, начальник   Тисменицької  ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області  Олександра Гайдей провела чергову зустріч з фізичними особами-підприємцями та громадянами, під час якої  детально розповіла про одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів та щорічну кампанію декларування доходів громадян отриманих у минулому році.

Олександра Гайдей зазначила, що громадяни, які мають активи, що не були оподатковані чи оподатковані не в повному обсязі, мають можливість офіційно їх легалізувати, при цьому у добровільній декларації не потрібно вказувати інформацію про джерела їх походження. Для цього, за словами податківки , необхідно подати в електронному вигляді одноразову декларацію та сплатити впродовж 30 днів суму нарахованого збору. Також посадовиця наголосила, що  у платників є можливість сплатити збір, як однією сумою так і її частинами.

Також, в ході зустрічі  начальник Тисменицької  ДПІ нагадала присутнім про щорічну кампанію декларування доходів громадян: розповіла про види доходів, які необхідно задекларувати, терміни подання декларації та сплати податків.

Посадовиця запевнила платників у готовності податківців до надання консультаційної допомоги у будь-яких питаннях, що стосуються податкового законодавства.