Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання податкового законодавства розглянули на зустрічі в Тлумацькій ДПІ

опубліковано 23 грудня 2022 о 11:23

Начальник Тлумацької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Микола Іванишин на черговій зустрічі розповів платникам податків про особливості одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб та інші актуальні питання податкового законодавства.

Зокрема, посадовець зазначив, що кампанія одноразового добровільного декларування триватиме до 1 березня 2023 року. Розповів про об’єкти оподаткування та ставки збору одноразового декларування та наголосив, що у разі подання декларації декларант самостійно має нарахувати одноразовий збір та сплатити його протягом 30 календарних днів.

Микола Іванишин розповів про роботу податкового сервісу «Електронний кабінет», за допомогою якого можна подати одноразову добровільну декларацію та перевірити стан розрахунків з бюджетом.

Крім того керівник податкової інспекції наголосив на важливості дотримання платниками податків чинного податкового законодавства, в тому числі у сфері застосування касових апаратів та нагадав, що застосування РРО та програмного РРО є обов’язковим для всіх суб’єктів господарювання (крім платників єдиного податку 1 групи). Однак, якщо торгівля здійснюється у сільській місцевості, то СГ можуть за рішенням сільських та селищних рад та за умови дотримання певних норм законодавства провадити торгівлю без РРО, однак із обов’язковим відображенням розрахункових операцій в КОРО чи книгах РК.