Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тлумаччині податківці роз’яснюють особливості одноразового декларування активів

опубліковано 16 грудня 2022 о 11:22

Начальник Тлумацької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Микола Іванишин під час зустрічей з платниками роз’яснив норми одноразового декларування неоподаткованих активів фізичних осіб. Посадовець розповів присутнім що таке добровільне декларування активів, хто ним може скористатися та протягом якого періоду потрібно декларувати активи. Звернув увагу, які об’єкти підлягають декларуванню, за якими ставками оподатковуються доходи, в які терміни необхідно сплачувати податок, а також які активи звільняються від оподаткування.

Також посадовець зазначив, що декларація з одноразового добровільного декларування подається безпосередньо декларантом в електронному вигляді через приватну частину електронного кабінету.

Крім того, Микола Іванишин нагадав платникам про переваги подання звітності за допомогою електронного кабінету та про порядок застосування РРО та ПРРО платниками податків. Керівник податкової детально роз’яснив в яких випадках суб’єктам господарювання необхідно застосовувати РРО та ПРРО та про переваги використання останніх.