Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці розповіли Яремчанцям про застосування касових апаратів при проведенні готівкових розрахунків та про податкову амністію

опубліковано 26 жовтня 2022 о 13:50

В Яремчі нещодавно відбувся семінар, на якому начальник Яремчанської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Юрій Вередюк розповів платникам, які перебувають на спрощеній системі оподаткування про застосування РРО при проведенні готівкових розрахунків та про податкову амністію.

Під час заходу Юрій Вередюк наголосив, що застосування РРО або ПРРО є обов’язковим у разі проведення готівкових розрахунків підприємцями- платниками єдиного податку другої-четвертої груп. При цьому звернув увагу, що при здійсненні роздрібної торгівлі на території села та селища товарами (крім підакцизних товарів) фізичним особам-підприємцям – платникам єдиного податку другої – четвертої груп дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО або програмних РРО. Проте такі суб’єкти господарювання повинні використовувати розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій.

Посадовець повідомив, що при здійсненні кожної розрахункової операції підприємець має формувати розрахунковий документ з відповідними реквізитами і надавати його споживачу у роздрукованому вигляді або направляти в електронній формі.

Крім того, керівник податкової інспекції розповів про штрафні санкції за відсутність реєстраторів розрахункових операцій у суб’єктів господарювання, які зобов’язані їх використовувати.

Також Юрій Вередюк повідомив присутнім, що до 1 березня 2023 року громадяни мають можливість задекларувати активи, податки з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі. Посадовець детально розповів, які об’єкти можна декларувати, як визначити суму одноразового збору та коли його потрібно сплачувати.