Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Яремчанцям роз’яснюють порядок одноразового декларування активів

опубліковано 29 серпня 2022 о 15:08

На нещодавній зустрічі з громадянами та фізичними особами-підприємцями старший державний інспектор Яремчанської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Степан Озорович розповів про кампанію добровільного декларування громадянами активів.

Зокрема, посадовець зауважив, що легалізувати неоподатковані статки за пільговою ставкою одноразового збору можна до 1 березня 2023 року. Скористатися одноразовим декларуванням можуть лише резиденти України, а декларуванню підлягають грошові кошти, рухоме та нерухоме майно, предмети мистецтва та антикваріату, ювелірні вироби, цінні папери та інші активи, які знаходяться як на території України, так і за її межами. За його словами подати одноразову добровільну декларацію до Державної податкової служби України потрібно через приватну частину Електронного кабінету.

Також працівник податкової розповів платникам про можливості електронних сервісів, які надає Державна податкова служба України та ознайомив з роботою податкової комунікаційної платформи.

На завершення Степан Озорович наголосив присутнім на необхідності дотримання платниками норм трудового й податкового законодавства, зокрема на своєчасній сплаті податків та зборів, а також про обов’язок застосування РРО чи ПРРО при проведенні готівкових розрахунків з покупцями.