Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Косівщині податківці роз’яснюють платникам зміни в податковому законодавстві

опубліковано 26 серпня 2022 о 14:32

На черговій зустрічі з платники податків в.о. начальника Косівської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській  Катерина Крицкалюк розповіла про податкову амністію та інші актуальні питання податкового законодавства.

Зокрема, посадовець повідомила про продовження строків податкової амністії до 1 березня 2023 року, яка мала завершитися до 1 вересня 2022 року. Також, розповіла про об’єкти декларування, ставки одноразового збору і терміни його сплати. Катерина Крицкалюк наголосила на тому, що  декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування. Декларація подається до Державної податкової служби України безпосередньо платниками через "Електронний кабінет платника".

За її словами, до подання одноразової декларації платник має розмістити кошти в національній або іноземній валютах на спеціальному рахунку, що може бути відкритий в банках України.

Крім того, Катерина Крицкалюк ознайомила присутніх із нововведеннями в спрощеній системі оподаткування та нагадала про обов’язкове використання суб’єктами господарювання касових апаратів при проведенні готівкових розрахунків з покупцями.

На завершення відвідувачі отримали консультативну допомогу щодо заповнення щорічної декларації про доходи та майновий стан з метою отримання податкової знижки.