Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування касових апаратів розповідають підприємцям податківці Верховинщини

опубліковано 26 січня 2022 о 10:21

Щоб нагадати фізичним особам - підприємцям про їх обов’язок проводити готівкові розрахункові операції із застосуванням РРО чи ПРРО, податківці Верховинської ДПІ проводять зустрічі безпосередньо у місцях здійснення господарської діяльності таких СГД.

Під час нещодавньої зустрічі начальник Верховинської ДПІ Оксана Ясінська розповіла, що з 1 січня 2022 року платники єдиного податку другої – четвертої груп зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні РРО у разі проведення готівкових розрахунків.

Посадовець порекомендувала платникам не зволікати та уже потурбуватись про реєстрацію програмних чи класичних касових апаратів. Також розповіла про переваги застосування програмних РРО суб’єктами господарювання та про відповідальність, яка передбачена за незастосування РРО чи ПРРО платниками під час проведення розрахункових операцій.

Оксана Ясінська роз’яснила порядок реєстрації програмних РРО за допомогою сервісу ДПС «Електронний кабінет». За її словами, реєстрація реєстратора розрахункових операцій здійснюється в контролюючому органі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків. Для реєстрації ПРРО суб’єкт господарювання або його представник подає до контролюючого органу заяву про реєстрацію.

Також посадовець звернула увагу на переваги сплати податків і зборів, єдиного внеску до бюджету з використанням єдиного рахунку, при цьому зазначила, що платники податків, які включені до реєстру платників, які використовують єдиний рахунок, під час сплати податкових зобов’язань зобов'язані дотримуватись вимог порядку заповнення реквізитів «Призначення платежу».

Крім цього, нагадала про кампанію декларування доходів громадян за 2021 рік, яка розпочалась 1 січня та триватиме до 1 травня 2022 року, про основні норми Закону України від 15.06.2021 р. № 1539-ІХ щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету та надала практичні рекомендації щодо заповнення спеціальної одноразової декларації за допомогою сервісу «Електронний кабінет».