Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Начальник Богородчанської ДПІ Любов Грицак розповіла підприємцям про новації застосування РРО та ведення обліку товарних запасів

опубліковано 25 січня 2022 о 13:24

Начальник Богородчанської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Любов Грицак нещодавно провела семінар для підприємців, які здійснюють діяльність в торгівельних центрах щодо новацій податкового законодавства, застосування РРО чи ПРРО платниками єдиного податку та кампанії одноразового декларування активів.

Любов Грицак наголосила, що з 1 січня 2022 року підприємці-платники єдиного податку ІІ-IV груп, незалежно від виду діяльності, які здійснюють розрахунки за товар готівкою зобов’язані застосовувати РРО або ПРРО та відповідно повинні видавати фіскальні чеки покупцям. Також зауважила, що можуть не застосовувати реєстратори розрахункових операції, але вести КОРО та РК суб’єкти господарювання, котрі здійснюють діяльність на території села, але за певних умов.

Крім цього, податківець зауважила які саме підприємці, відповідно до вимог Порядку затвердженого наказом Мінфіну від 09.09.2021 №496, мають вести облік товарних запасів. Зокрема це фізичні особи-підприємці платники єдиного податку, що здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та виробів з дорогоцінних металів, каміння та платники єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ.

Любов Грицак також повідомила платників про початок щорічної кампанії декларування доходів громадян, отриманих в 2021 році, а також про можливість громадян задекларувати до 1 вересня п.р. активи, з яких у минулому не було сплачено податки, за зниженими ставками одноразового збору.