Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Тисменицькій ДПІ інформували платників про кампанію одноразового декларування та переваги програмних РРО

опубліковано 08 жовтня 2021 о 14:05

Впровадження податкової амністії, переваги програмних РРО та особливості застосування РРО та ПРРО розглядалися нещодавно під час чергової зустрічі з суб’єктами господарювання в Тисменицькій ДПІ.

Під час заходу начальник Тисменицької ДПІ Олександра Гайдей розповіла про особливості проведення одноразового добровільного декларування. Зокрема, хто може бути декларантом, які об’єкти  підлягають декларуванню, терміни подання декларації, як розрахувати базу для нарахування збору, ставки збору тощо.

Податківець наголосила, що одноразове  добровільне декларування відбувається шляхом подання одноразової декларації до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету. Подати таку декларацію необхідно до 1 вересня 2022 року, сплатити збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування необхідно протягом 30 календарних днів з дати подання спеціальної добровільної декларації.

Також Олександра Гайдей розповіла платникам податків в яких випадках застосовуються РРО, програмні РРО, звернула увагу на переваги використання програмних РРО та на дотримання вимог роботодавцями податкового та трудового законодавства.