Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шляхи упередження податкової заборгованості обговорили в Загвіздянській громаді

опубліковано 29 липня 2021 о 14:21

Заходи, скеровані на забезпечення належної сплати податків платниками Загвіздянської територіальної громади та механізми зменшення існуючої податкової заборгованості обговорили під час робочої зустрічі головний державний ревізор-інспектор Тисменицького відділу по роботі з податковим боргом управлінні по роботі з податковим боргом ГУ ДПС в Івано-Франківській області  Романія Федорук та голова Загвіздянської сільської територіальної громади Володимир Ружанський.

Зокрема, під час діалогу обговорено необхідність забезпечення повноти сплати усіх податків та недопущення виникнення податкової заборгованості у платників громади, оскільки це вплине на фінансову спроможність громади, а отже й на якість життя кожного її громадянина. Погодили учасники зустрічі й методи роботи з тими платниками, які боргують податкові платежі на суму до 3060 гривень, зокрема: інформувати їх про наявний борг, проводити роз’яснювальну роботу щодо необхідності його погашення. Наразі така заборгованість по громаді в цілому становить близько 6 тисяч гривень. Такої суми було б достатньо, скажімо, на оновлення дитячого майданчика. Тож громадяни повинні пам’ятати: добросовісно сплачені ними податки “працюють” насамперед на їх ж добробут.

Також працівник податкової служби запевнила керівника громади, що податкова служба завжди готова надавати усю необхідну інформаційну та консультаційну допомогу громаді щодо роз’яснення податкового законодавства та сплати податків.