Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулась зустріч керівництва Надвірнянської ДПІ та Надвірнянської територіальної громади

опубліковано 20 січня 2021 о 13:32

Днями відбулась зустріч начальника Надвірнянської ДПІ Василя Гнатюка та заступника міського голови Ігора Писклинця, на якій обговорювались питання забезпечення надходжень до бюджету в 2021 році.

В ході зустрічі особлива увага приділена питанню проведення грошової оцінки земельних ділянок в тих населених пунктах, які приєднались Надвірнянської територіальної громади. Звернуто увагу на необхідність приведення у відповідність до законодавства ставок місцевих податків і зборів в таких населених пунктах.

Також керівники обговорили питання створення комісії з питань детінізації відносин у сфері зайнятості населення, вжиття спільних заходів щодо погашення заборгованості з податку на нерухоме майно та земельного податку, провели аналіз потенційних фінансових можливостей новоутвореної територіальної громади тощо.

Як зазначив Василь Гнатюк, місцеві податки і збори є коштами територіальних громад і, відповідно, основою їх фінансової незалежності. За його словами і органи місцевого самоврядування, і податкова служба повинні активізувати спільну роботу щодо наповнення місцевих скарбниць та здійснювати контроль за дотриманням суб’єктами господарювання і громадянами вимог податкового законодавства, своєчасної та в повному обсязі сплати податків та зборів.