Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бізнес Яремчанщини сплатив майже 14 млн грн єдиного податку

опубліковано 22 жовтня 2020 о 09:28

Упродовж січня-вересня 2020 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів Яремчанської міської ради 13,8 млн грн єдиного податку. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження цього платежу зросли на 299 тис. гривень.

Значна частка сплаченого податку – внесок приватних підприємців. Цьогоріч вони спрямували до бюджетів місцевих громад 12,4 млн грн єдиного податку, що на 887 тис. грн більше, ніж торік.

Юридичні особи-спрощенці перерахували за цей період 1,4 млн грн єдиного податку.

Фахівці Яремчанської ДПІ звертають увагу, що Законом України від 16 січня 2020 року №466 – ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни до п. 177.11 ст. 177 Податкового кодексу, відповідно з якими фізичні особи, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця за її рішенням, подають податкову декларацію за останній базовий податковий (звітний) період, в якій відображаються виключно доходи від проведення підприємницької діяльності, у строки, встановлені Податковим кодексом України для місячного податкового періоду.

Отже, подавати таку податкову декларацію про майновий стан і доходи необхідно протягом 20 календарних днів після закінчення місяця, у якому відбулося таке припинення (було - протягом 30 календарних днів з дня проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності).