Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Надвірнянщини та Яремчанщини від роздрібної торгівлі алкогольними та тютюновими виробами отримали 8,7 млн гривень

опубліковано 20 липня 2020 о 16:42

Як повідомили в Надвірнянському управлінні ГУ ДПС в Івано-Франківській області, платники податків Надвірнянщини та Яремчанщини сплатили до місцевих бюджетів 8,7 млн грн акцизного податку, з них 2,3 тис. грн надійшло від суб’єктів господарювання Надвірнянщини та 6,3 тис. грн – від  суб’єктів господарювання Яремчанщини.

За червень 2020 року до місцевих скарбниць Надвірнянського району та Яремчанської міської ради платниками податків сплачено 746 тис. гривень акцизного податку з реалізації роздрібної торгівлі підакцизних товарів.  

Нагадаємо, до скарбниць району п'ять відсотків акцизного податку надходять з кожної одиниці проданої алкогольної продукції чи тютюнового виробу. При цьому, акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів повинен відображатися у фіскальному чеку окремим рядком. Якщо немає чеку – податок не сплачено, і відповідно не наповнюється бюджет.

Тому, рекомендуємо покупцям завжди вимагати у продавця фіскальний чек за товар, який не лише доводить факт продажу, а й гарантує захист прав споживачів від фальсифікованої продукції.

Крім того, інформуємо, що до місцевих бюджетів сплачено 534 тис. гривень плати за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Нагадаємо, що 30  липня 2020 року – останній день сплати акцизного податку за червень поточного року платниками, у яких базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному місяцю.