Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надвірнянські податківці зареєстрували 142 РРО

опубліковано 09 липня 2020 о 16:18

Упродовж січня-червня поточного року фахівці Надвірнянського управління ГУ ДПС в Івано-Франківській області зареєстрували суб’єктам господарювання 142 реєстратори розрахункових операцій, 365 книг обліку розрахункових операцій та 147 розрахункових книжок.

Податківці Надвірнянщини нагадують, що відповідно до Законів України від 20 вересня 2019 року №128-ІХ "Про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" та інших законів України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі та послуг" та №129-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг" платникам податків надано можливість використовувати замість традиційних РРО спеціальні програми, призначені для реєстрації розрахункових операцій – програмні РРО.

Отримати безкоштовне програмне рішення від ДПС або придбати будь-який інший програмний РРО усі користувачі РРО за бажанням зможуть з 1 серпня 2020 року.

З новаціями щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій всі бажаючі мають можливість ознайомитись на офіційному сайті Державної податкової служби України за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/novitni-rro.

Довідки щодо реєстраційної процедури РРО платники податків можуть отримати у Центрах обслуговування платників Надвірнянської ДПІ та Яремчанської ДПІ.